[ad_1]
Μετά τις «Μαμάδες», που έκαναν σουξέ, έρχονται οι «Μπαμπάδες στο παγκάκι» του Novalife.
Ένας από αυτούς, ο Μάξιμος Μουμούρης, μιλά για τη νέα γενιά πατεράδων που… μιλάνε πολύ και γεμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με δραστηριότητες.
Να μιλήσουμε για τον Αλέξανδρο, τον μπαμπά που υποδύεστε στη σειρά.
«Ο Αλέξανδρος είναι ο μόνος που είναι ακόμη σε γάμο σε σχέση με τους άλλους δύο, τον Σωκράτη (Νίκος Γεωργακάκης) και τον Νικόλα (Γεράσιμος Γεννατάς), οι οποίοι είναι χωρισμένοι. Είναι δικηγόρος σε μεγάλη εταιρία, κρατιέται καλά οικονομικά και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί του. Δυσκολεύεται να επικοινωνήσει πραγματικά με τους άλλους και το γεγονός ότι συναντιούνται κάθε φορά και μιλάνε, είναι μια ποιητική αδεία -μπορεί και να συμβεί, μπορεί και να μη συμβεί. Αυτό είναι το ενδιαφέρον, ότι έχουμε βάλει αυτούς τους τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες μαζί. Κι εγώ πολλές φορές, σε δραστηριότητες των παιδιών, δεν έχω από την αρχή διάθεση για συζήτηση, είμαι μοναχικός τύπος. Μετά, όμως, βαριέσαι και θέλεις να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους με τους οποίους συναντιέσαι δύο ώρες κάθε εβδομάδα».
Από τα θέματα που συζητούν αυτοί οι τρεις μπαμπάδες στο παγκάκι ενός γηπέδου του τένις, ποιο σας φάνηκε πιο ενδιαφέρον;
«Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο ρόλο που παίζω εγώ είναι ότι παρόλο που είναι ένας γονιός, ο οποίος είναι πολύ περήφανος για την κόρη του και εκθειάζει κάθε της πτυχή. πολύ συχνά νοσταλγεί το αγόρι που δεν έχει».
Συνήθως οι μαμάδες δεν είναι αυτές που ανοίγουν συζητήσεις μεταξύ τους;
«Δεν ξέρω αν έχετε παραβρεθεί σε παγκάκι σε αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες: γιατί και οι μπαμπάδες λένε πάρα πολλά. Λένε άλλα, αλλά πολλά».
Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζετε μπαμπάδες που είναι ενεργοί στο ρόλο τους.
«Πολλούς. Πόσους μπαμπάδες βλέπουμε με τα παιδιά τους στις δραστηριότητες; Οι τωρινοί μπαμπάδες είμαστε άλλη γενιά κα τα απογεύματα έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε. Παρόλο που εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό, ίσως οι υπερδραστηριότητες των παιδιών να είναι μια μόδα».
Πώς τη βλέπετε λοιπόν αυτή τη μόδα;
«Ενδιαφέρουσα, γιατί μέσα από αυτή βλέπεις και τα καλά και τις παθογένειες της κοινωνίας και των γονιών».
Τι βάζετε στη θετική πλευρά;
«Το καλό είναι ότι οι γονείς ασχολούνται με τα παιδιά τους και παλεύουν για το καλύτερο. Αυτό όμως έχει τον κίνδυνο ότι ψάχνοντας να κάνεις το καλύτερο για τα παιδιά σου, δεν τα αφήνεις να το βρουν μόνα τους. Δεν είναι ότι το επιβάλλεις, αλλά υπερπροστατεύεις το παιδί και το καθοδηγείς συνέχεια. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ελεύθερο χρόνο και από βαρεμάρα -και εμείς δεν τα αφήνουμε να βαρεθούν εύκολα. Γεμίζουμε το χρόνο τους με δραστηριότητες και κρατάμε μονίμως το μυαλό τους σε μια εγρήγορση», λέει στο 7μερες tv.
[ad_2]
Source link