Λήδα Πρωτοψάλτη: Εκτός Εθνικού θεάτρου για λόγους υγείας- Δείτε ποια θα την αντικαταστήσει

[ad_1]

Η Λήδα Πρωτοψάλτη αποχωρεί για λόγους υγείας από το θεατρικό έργο του Αλέξη Σταματή «Μελίσσια», που θα παρουσιαστεί από τις 10 Μαίου στο Εθνικό θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλουμπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, το κενό της συμφώνησε ήδη να καλύψει η Μπέτυ Αρβανίτη, μητέρα του συγγραφέα, αναλαμβάνοντας αυτή τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαζί της επί σκηνής θα βρεθούν ο Νίκος Αρβανίτης, ο Κώστας Βασαρδάνης, η Μαρία Κεχαγιόγλου, η Νεφέλη Κουρή και ο Νίκος Χατζόπουλος.

Στο έργο ο βραβευμένος πεζογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας πρωταρχικής φιγούρας – μιας βασίλισσας μέλισσας.

Σ’ ένα αστικό σπίτι κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στα Μελίσσια, η ιδιοκτήτρια υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους: την κόρη της με τον σύζυγό της, τον γιο της και μια νεαρή κοπέλα, που όταν αποκαλύπτει την ταυτότητά της αλλάζει τα δεδομένα της οικογενειακής συνεύρεσης.

Η συγγραφική ιδιότητα της κατάκοιτης ιδιοκτήτριας, της Αγάπης, δημιουργεί την αίσθηση πως, ό,τι διαδραματίζεται μεταξύ τους, είναι επινοημένες ιστορίες που βγαίνουν από τα χειρόγραφα των βιβλίων της.[ad_2]

Source link